Wat wij belangrijk vinden

We vinden het belangrijk dat je de beste vriend van jezelf kan worden en het beste uit jezelf naar boven kan halen. We kijken verder dan voldoendes of onvoldoendes op je rapport.
Natuurlijk moet je ook bij ons opschool veel leren en hard werken, maar we vinden het vooral belangrijk om jou te leren kennen. We willen weten wat belangrijk voor je is en waar je beter in wilt worden. We zoeken naar waar je blij van wordt, wat je raakt, wat je kwetst en waarvoor je door het vuur gaat. Als we jou goed kennen kunnen we je goed helpen om elke dag te groeien en te ontwikkelen.


We leren je vragen te stellen om zelf tot nieuwe kennis te komen, maar ook om hulp te vragen als je je klein en kwetsbaar voelt. We leren je verbinding te maken met anderen en  relaties aangaan. Om anderen te ondersteunen bij leermomenten, plezier of verdriet. Bij ons op school leer je doorzetten, verschillende oplossingen te gebruiken en om samen te werken. Voor ons is het belangrijk dat je jezelf waardeert en ziet wat jou uniek maakt. Of je later gaat studeren is niet zo belangrijk, wel dat je trots kunt zijn op jezelf. Dat je weet waar je plezier in hebt, waar je talenten liggen.


Samen met jou ontdekken we wat jou onderscheid van anderen en daarmee wat je aan kleine dingen kunt doen om de wereld een beetje mooier te maken. Onze kernwaarden zijn: respect, veiligheid, verantwoordelijkheid.