Positief gedrag

De sfeer waarin een kind opgroeit en leert heeft veel invloed op het welbevinden, zelfvertrouwen en op de prestaties. Wij vinden daarom een vriendelijk en veilig schoolklimaat met een duidelijke structuur en regelmaat heel belangrijk. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met elkaar, waarbij respect voor de ander centraal staat. De Elsenburgschool is een kleinschalige school, waar de kinderen in een beschermde omgeving kunnen opgroeien.

In het contact met de leerlingen zijn wij gericht op de hetgeen dat goed gaat en geven op een ondersteunende manier handreikingen om goed/ gewenst gedrag te laten zien. Toch komt er ook gedrag voor waarbij ook een correctie en consequentie nodig is omdat veiligheid voorop staat.

Op de Elsenburgschool gelden de drie hieronder genoemde hoofdregels. Ze worden als uitgangspunt in de groepen en in de school gebruikt:

• We zijn aardig voor elkaar
  • We zorgen goed voor de spullen
  • We laten de ander rustig denken, werken en spelen

Daarnaast werken we met het "Programma Alternatieve Denkstrategieën" (PAD) waarmee we leerlingen leren omgaan met hun eigen emoties.
Meer informatie over deze aanpak op deze website.

Op de Elsenburgschool werken we volgens de principes van het SWPBS (School Wide Positive Behavior Support), “Goed gedrag kun je leren” om goed te reageren op emoties van anderen.

Meer informatie over deze aanpak op deze website.